rozīņu bulka
Foto: Shutterstock
Svētku galda rota- rozīņu maizītes jeb "gliemezīši".
100Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmargarīns2 gab.olas1 glāzekefīrs3 glāzesmilti0.5 TKsoda cukurs250 gsviests1 glāzecukurs1 glāzemilti2 ĒKrozīnes1 TKkanēlis vaniļa

Pagatavošana

1

Mīkla: margarīnu samīca, saberž ar kefīru un 1 olu. Turpinot kult, pa porcijām iemaisa miltus un dzēstu sodu. Mīklu maisa līdz tā kļūst viendabīga, mīksta un uz 1 stundu liek ledusskapī.

2

Drupačas: sviestu izkausē uz mazas uguns, pievieno cukuru, kanēli un miltus. Visu ar pirkstiem samīca, jāveidojas lielām drupačām. Pievieno rozīnes un uzmanīgi iemaisa.

3

Atdzisušo mīklu izrullē, bet ne biezāku par 5-6 mm. Vienmērīgi pārkaisa drupačas, sarullē ruletē un sagriež šķēlītēs.

4

"Gliemezīšus" liek uz cepamās veidnes (neietaukotas), pārziež ar sakultu olu un pārkaisa cukuru.

5

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes 200*C.

6

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!