Sastāvdaļas
Pagatavošana
Eļļu ielej katliņā un uzkarsē līdz aptuveni 180-200 grādiem. Karstumu pārbauda, iemetot eļļā baltmaizes gabaliņu – ja tas ātri kļūst zeltaini brūns, temperatūra ir pietiekami augsta, ja maize apbrūnē lēnām, piesūcoties ar eļļu, temperatūra jāpaaugstina, bet, ja maize uzreiz kļūst tumši brūna, jāsamazina.
Lai "rozītes" eļļā varētu fritēt, arī cepumu formai jābūt uzkarsētai, tādēļ to iemērc verdošajā eļļā.
Gatavo mīklu. Olas ar cukuru un šķipsnu sāls labi sakuļ, pievieno vaniļas cukuru, šņabi, ūdeni, miltus un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, pašķidra, saldajam krējumam līdzīga masa.
Sakarsušo formiņu izņem no eļļas, nokrata no taukvielām, veikli iemērc gatavajā mīklā nedaudz pāri pusei.
Tad formiņu iemērc karstajā eļļā gandrīz līdz trauka dibenam, bet nepieskaroties tam, un fritē dažas sekundes, līdz "rozīte" kļūst zeltaina.
Formiņu ar jau gatavo rozīti izņem no eļļas, ar dakšiņas palīdzību atdala un novieto uz papīra dvieļa vai salvetes, lai notek liekā eļļa.
Gatavās "rozītes" pārkaisa ar pūdercukuru.
Padoms: līdz nākamā cepuma cepšanai "rozīšu" formiņu tur eļļā, jo tai visu laiku jābūt karstai.
No šī produktu daudzuma iznāk 60 - 65 rozītes.
Iesūtīja: koala