cepumi rozītes
Foto: Shutterstock
Visu iecienītais gardums – kraukšķīgās un trauslās fritētās mīklas "Rozītes'". Tiesa, pagatavot varēs tikai tie, kuriem pieliekamajā no mammām un vecmāmiņām saglabājusies speciālā cepumu forma.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 glāzemilti1 ola šķipsnasāls1 glāzeūdens1 ĒKcukurs1 TKVaniļas cukurs50 gdegvīns eļļa

Pagatavošana

1

Eļļu ielej katliņā un uzkarsē līdz aptuveni 180-200 grādiem. Karstumu pārbauda, iemetot eļļā baltmaizes gabaliņu – ja tas ātri kļūst zeltaini brūns, temperatūra ir pietiekami augsta, ja maize apbrūnē lēnām, piesūcoties ar eļļu, temperatūra jāpaaugstina, bet, ja maize uzreiz kļūst tumši brūna, jāsamazina.

2

Lai "rozītes" eļļā varētu fritēt, arī cepumu formai jābūt uzkarsētai, tādēļ to iemērc verdošajā eļļā.

3

Gatavo mīklu. Olas ar cukuru un šķipsnu sāls labi sakuļ, pievieno vaniļas cukuru, šņabi, ūdeni, miltus un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, pašķidra, saldajam krējumam līdzīga masa.

4

Sakarsušo formiņu izņem no eļļas, nokrata no taukvielām, veikli iemērc gatavajā mīklā nedaudz pāri pusei.

5

Tad formiņu iemērc karstajā eļļā gandrīz līdz trauka dibenam, bet nepieskaroties tam, un fritē dažas sekundes, līdz "rozīte" kļūst zeltaina.

6

Formiņu ar jau gatavo rozīti izņem no eļļas, ar dakšiņas palīdzību atdala un novieto uz papīra dvieļa vai salvetes, lai notek liekā eļļa.

7

Gatavās "rozītes" pārkaisa ar pūdercukuru.

Padoms: līdz nākamā cepuma cepšanai "rozīšu" formiņu tur eļļā, jo tai visu laiku jābūt karstai.

No šī produktu daudzuma iznāk 60 - 65 rozītes.

Iesūtīja: koala

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!