![Rudzu maize ar raugu Rudzu maize ar raugu](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/2d7ea5a0-777f-11ed-8acd-172830a73f0e.jpg?w=576&h=324&r=16:9)
260Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 glāzesūdens2 ĒKraugs1 ĒKcukurs3 glāzesrudzu milti3 glāzeskviešu milti3 ĒKķimenes1 ĒKaugu eļļa1 ĒKsāls
Pagatavošana
1
Sajauc siltu ūdeni ar raugu, cukuru un ļauj parādīties putām.
2
Sajauc abus miltus, ķimenes un sāli. Šķidrumu ielej miltos un maisa līdz veidojas mīksta mīkla. Pārklāj un atstāj ~1 h siltā vietā.
3
Kad mīkla paceļas, sadala uz pusēm, izliek uz ieziestas plāts un atstāj uz 2 h.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 * C un ieliek plāti. Cep ~1 h līdz parādās brūna miziņa. Virsmu noziež ar pienu vai sviestu. Atdzesē 15 min. un tad izņem no formas.
Iesūtīja: Laima T.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit