Ziemassvētku kēkss kūka
Foto: Shutterstock
Ruma - augļu kēkss ar sukādēm un mandelēm.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gsviests125 gbrūnais cukurs300 gmilti4 gab.olas2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls200 grozīnes250 gapelsīni sukādes (citronu un ķiršu)100 gmandeles100 gšokolāde1 gab.rīvēta citrona miziņa

Pagatavošana

1

Sviestu saputo, pievieno cukuru, sāli, rīvētu citrona miziņu un olas.

2

Sakuļ viendabīgā masā, tad pievieno cepamo pulveri, miltus un rumu.

3

Iemaisa sukādes, rozīnes un mandeles.

4

Lej kēksa veidnē un cep 175*C karstumā ~1 stundu un 20 minūtes.

5

Atdzesētam kēksam pārlej, ūdens vanniņā izkausētu šokolādi. Tā kā kēksu, satītu cepamajā papīrā un folijā, var uzglabāt veselu mēnesi, tad to uzglabā bez šokolādes glazūras. Kēksu glazē īsi pirms svētkiem.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!