Foto: DELFI
Sacukurotie citroni ar rumu un Jamaikas pipariem.

Sastāvdaļas 2 burkām pa 300 ml.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.citroni100 gcukurs100 ggaišais rums10 gJamikas piparu graudi2 gab.kaltēti čili sāls

Pagatavošana

1

Citronus nomazgāt karstā ūdenī, nosusināt, sagriež 4 daļās. Katru ceturto daļu sagriezt 0,5 cm lielos gabaliņos.

2

Katlā likt cukuru, pieliet rumu, vārīt uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, 5 minūtes līdz veidojas sīrups.

3

Piparus un čili saberzt kopā ar sāli un likt kopā ar citrona gabaliņiem-sīrupā. Uzlikt vāku, vārīt uz lēnas uguns 10-15 minūtes.

4

Burkas "applaucē" ar verdošu ūdeni, apgriež otrādi un ļauj ūdenim notecēt. Sacukurotos citronus liek burkās, burkas aizvāko, atdzesē-apgriežot laiku pa laikam burkas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!