Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tortes izgatavošanai var izmantot gan rupjmaizi, gan baltmaizi, atkarībā no tā, kas pašam labāk garšo (garoziņas nogriež nost).
Aknu krēms - ap.200-300 gr. aknu desas (var ņemt arī aknu pastēti - ne pikanto), 150 gr mājas siera(ar zaļumiem), 100 gr skāba krējuma, pipari, 3 tējk. galda mārrutku.
Visas sastāvdaļas sajauc, ja krēms nav pietiekoši mīksts, pielej nedaudz vārīta ūdens.
Šķiņķa krēms - 250 gr kūpināta šķiņķa, 100 gr skāba krējuma, 150 gr. mājās siera, 3 tējk. galda sinepju, pipari, citronpipari, var arī sīki sagrieztu marinētu gurķīti.
Sastāvdaļas sīki sagriež un sajauc, ļauj ievilkties 15 min.
Gurķu krēms - paliels svaigs gurķis, neliela ķiploka daiviņa, ap 50 gr. skāba krējuma, citronpipari.
Gurķu sarīvē uz rupjās rīves un liek sietā notecēt liekai sulai. Ķiplokus saberž. Visas sastāvdaļas sajauc un atstāj ievilkties uz 15 min.
Maizes kārtu mitrināšanai ņem ar ūdeni atšķaidītu citronu sulu.
Rotāšanai - saldais krējums +sāls + citronpipari, rīvēts siers, zaļumi. Torti kārto formā. Klāj pirmo maizes kārtu, to mitrina, tad pirmo krēmu un tā kamēr beidzas produkti. Pēdējai jābūt maizes kārtai.
Nav vēlams veidot pārāk augstu. Ieliek ledusskapī uz 2-3 stundām ar nelielu slogu (maizes dēlītis, šķīvis), pirms pasniegšanas rotā.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva