Sārtā mannas biezputra- veselīga paŗmaiņa baltajām putrām.

Sagatavotai, padzisušai mannas putrai pielej svaiga burkāna vai tomāta sulu.

Šim nolūkam burkānu rūpīgi nomazgā ar suku, applaucē ar verdošu ūdeni, viegli nokasa ar asu nazi, vēlreiz nomazgā ar vārītu ūdeni, sarīvē, ieliek ar verdošu ūdeni applaucētā marlē, izspiež sulu un to pielej mazliet padzisušai putrai; tūlīt pasniedz bērnam.


Tādu pašu putru var pagatavot ar tomātu sulu. Vidēja lieluma tomātu (40—50 g) applaucē, sagriež gabaliņos, ieliek applaucētā marlē un izspiež sulu.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!