mencas sautējums ēdiens
Foto: Shutterstock
Gards sautējums sātīgai maltītei - menca ar kartupeļiem un tomātiem krēmīgā buljona mērcē.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmenca1 lzivju buljons4 kartupeļi1 sīpols4 ĒKtomātu pasta2 tomāti6 ķipoka daiviņas4 ĒKsviests1 citroni zaļumi pēc garšassāls pipari150 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Mencu sagriež gabalos (var izmantot arī fileju), nedaudz apcep sviestā no abām pusēm. Apcepto zivi liek sautējamā traukā, pārlej ar buljonu, pievieno kartupeļu daivas, apceptus sīpolus, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, sāli, piparus un smalki sakapātus ķiplokus.

2

Uzliek vāku un sautē 15-20 minūtes. Minūtes 5 pirms gatavošanas beigām pievieno saldo krējumu.

3

Sasmalcina zaļumus, kurus liek sautējumā, to pasniedzot. Visu pārslaka ar citronu sulu.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!