45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 puķkāposts1 brokolis8 bekona šķēles1 daiviņa ķiploka3 ĒKbaltvīna etiķis1 TKcukurs2 ĒKeļļa1 ĒKfranču sinepes pipari sāls
Pagatavošana
1
Ziedkāpostus un brokoļus sadala rozetēs, liek verdošā sālsūdenī un blanšē divas minūtes, tad nokāš un strauji atdzesē aukstā ūdenī. Ūdeni nolej, rozetes nosausina, liek uz šķīvja.
2
Gatavo kraukšķīgas bekona šķēles, sekojot šai vienkāršajai pamācībai. Izceptās bekona šķēles sadala mazākos gabaliņos, ber virs blanšētajām rozetēm.
3
Etiķim pievieno sinepes, piparus, saberztu ķiploku, sāli, cukuru un piemaisa eļļu.
4
Mērci pārlej salātiem. Nobeigumā pārkaisa salātus ar rīvētu cieto sieru.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit