35Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
600 gsiers1 ĒKmilti125 mlsausais baltvīns3 gab.olu dzeltenumi malti baltie pipari muskatrieksts ziedkāposts burkāni seleriju kāti šampinjoni baltmaize olīvas
Pagatavošana
1
Sieru sadrupina katliņā, pievieno pusi baltvīna un maisot karsē.
2
Kad sāk vārīties, palikušajā vīnā iemaisa miltus un pievieno siera masai.
3
Krējumu sakuļ ar olas dzeltenumiem un iemaisa karsēšanas beigās.
4
Dārzeņus nomazgā un notīra. Ziedkāpostus sadala rozetītēs, burkānus un kātu selerijas sagriež stienīšos, šampinjonus pārgriež uz pusēm.
5
Dārzeņus var mērkt mērcē svaigus vai nedaudz iepriekš apvārīt. Tos dur uz dakšiņas un mērc siera fondī vai apmērcē, vienkārši turot pirkstos.
6
Ja dārzeņus apvāra sālsūdenī vai tvaiko, tos var kārtot porcijās un apliet ar siera mērci. Pasniedz ar olīvām un baltmaizi.
Iesūtīja: negro
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit