80Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
5 ĒKsaldais krējums2 olu dzeltenumi125 gsviests125 mlpiens šķipsnacukurs200 gmilti1 ĒKeļļa1 sīpols melnie pipari pēc garšassāls75 gcietais siers
Pagatavošana
1
Olas dzeltenumu un sviestu saputo. Masai pielej saldo krējumu, pienu un izmaisa, pieber sāli, piparus, cukuru un atkal samaisa.
2
Sarīvē sieru un sajauc ar saputoto masu, pievieno smalki sarīvētus sīpolus, tikai tad pieber miltus un visu samīca viendabīgā mīklā.
3
Mīklai 30 minūtes ļauj pastāvēt.
4
Mīklu pa porcijām ielej iepriekš sakarsētā un ar eļļu ieziestā vafeļu pannā, un katru vafeli cep 4–5 minūtes.
5
Vafeles pasniedz karstas, pārkaisītas ar sarīvētu cieto sieru.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit