60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 kartupelis1 sīpols2 burkāni2 seleriju kāti1 glāzešķeltie zirņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie piparu graudi1.5 lūdens2 lauru lapas3 ķiploka daiviņas pētersīļi
Pagatavošana
1
Zirņus noskalo un izmērcē (var iemērkt no rīta). Kartupeļus, sīpolus un burkānus nomizo. Dārzeņus un selerijas kātus sagriež kubiņos,
2
Katlā uzkarsētā eļļā pāris minūtes apcep burkānus, selerijas un sīpolus.
3
Katlā liek visas pārējās zupas sastāvdaļas, pārlej ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, pievieno sāli, piparus, lauru lapu un vāra aptuveni 20-25 minūtes vai līdz zirņi ir mīksti.
4
Kad zupa gatava, tajā iemaisa sarīvētas vai caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Pirms pasniegšanas pievieno kapātus pētersīļus.
Iesūtīja: Vina
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit