Foto: Kadrs no video
Sklandu rauši - Mārtiņiem, Pēteriem un citiem svētkiem.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesrupja maluma rudzu milti2 ĒKsviests0.5 glāzeūdens sāls PILDĪJUMAM:1 glāzevārīti, sastampāti kartupeļi1 ĒKsviests vai biezs skābais krējums0.5 ola sāls rīvēti burkāni1 ĒKsviests0.5 ola medus

Pagatavošana

1

No miltiem, sviesta, sāls un ūdens samīca stingru, cietu mīklu. Izveltnē ½ cm biezumā, izspiež apaļas ripas (tradicionāli sklandu raušiem ir jābūt lieliem, gandrīz apakštasītes lielumā, bet man patīk maziņi, tādus arī taisu).

2

Katrai ripai vienmērīgi uzloka uz augšu maliņu 1 - 2 cm augstumā. "Bļodiņas" liek uz ietaukotas plāts.

3

Sagatavo divus pildījumus - kartupeļus samaisa ar biezo krējumu vai sviestu, sakulto olu, sāli. Plānā kārtā šito iesmērē izveidotajās bļodiņās.

4

Sarīvētajiem burkāniem pieliek sviestu, olu, medu. Masu liek uz kartupeļu masas, met cepeškrāsnī un cep, kamēr burkāni oranžbrūni un pamatne - pilnīgi sausa.

* Man patīk burkāniem uzkaisīt kādu šķipsnu ķimenes, bet tā ir gaumes lieta.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!