13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 glāzesrupja maluma rudzu milti2 ĒKsviests0.5 glāzeūdens sāls PILDĪJUMAM:1 glāzevārīti, sastampāti kartupeļi1 ĒKsviests vai biezs skābais krējums0.5 ola sāls rīvēti burkāni1 ĒKsviests0.5 ola medus
Pagatavošana
1
No miltiem, sviesta, sāls un ūdens samīca stingru, cietu mīklu. Izveltnē ½ cm biezumā, izspiež apaļas ripas (tradicionāli sklandu raušiem ir jābūt lieliem, gandrīz apakštasītes lielumā, bet man patīk maziņi, tādus arī taisu).
2
Katrai ripai vienmērīgi uzloka uz augšu maliņu 1 - 2 cm augstumā. "Bļodiņas" liek uz ietaukotas plāts.
3
Sagatavo divus pildījumus - kartupeļus samaisa ar biezo krējumu vai sviestu, sakulto olu, sāli. Plānā kārtā šito iesmērē izveidotajās bļodiņās.
4
Sarīvētajiem burkāniem pieliek sviestu, olu, medu. Masu liek uz kartupeļu masas, met cepeškrāsnī un cep, kamēr burkāni oranžbrūni un pamatne - pilnīgi sausa.
* Man patīk burkāniem uzkaisīt kādu šķipsnu ķimenes, bet tā ir gaumes lieta.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit