šokolādes kūka
Foto: Shutterstock
Šokolādes kūka ar Ziemassvētku garšu - īpašs iepriecinājums šokoholiķiem, kuru vēl neatvairāmāku padara maigais putukrējums un koši sulīgie dekora akcenti.
80Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
175 gtumšā šokolāde1 TKpiparkūku garšviela250 gsviests4 gab.olas100 gbrūnais cukurs75 gcukurs250 gmilti100 gkakao2.5 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls GARNĒJUMAM:250 mlsaldais krējums pēc garšaspūdercukurs putukrējuma stindzinātājs0.5 TKvaniļas esence piparmētru lapiņas1 gab.apelsīns1 saujaavenes

Pagatavošana

1

Gatavo kūku. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Sviestu sakuļ un samaisa ar izkusušo šokolādi.

2

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, garšvielām, kakao un sāli. Olas sakuļ ar brūno cukuru un cukuru līdz veidojas krēmveidīga masa un iemaisa šokolādes masā.

3

Miltu masā iemaisa krējumu un samaisa ar šokolādes – olu masu.

4

Mīklu lej ietaukotā cepamā veidnē (26 cm diametrā) un cep 200*C 30-40 minūtes. Atdzesē.

5

Atdzisušu biskvītu izņem no cepamās veidnes.

6

Kuļ saldo krējumu, kad tas sāk sabiezēt, pievieno vaniļas esenci, pūdercukuru un turpina kult, pēc brīža pievieno putukrējuma stindzinātāju un kuļ, līdz izveidojas stingras putas. Apelsīnus sagriež šķēlītēs.

7

Kūku dekorē ar putukrējumu, apelsīna šķēlēm, avenēm, piparmētru lapiņām. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!