Foto: Shutterstock
Ātri, garšīgi un austrumnieciski - spageti ar dārzeņiem ķīniešu gaumē.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
750 gpuravi3 burkāni200 gsēnes3 lieli tomāti3 ĒKsaldais krējums3 ĒKingvera pulveris1 ķiploka daiviņa2 TKkartupeļu ciete250 mlbuljons3 ĒKsojas mērce3 ĒKsauss baltvīns400 gspageti svaigi malti melnie pipari sezama sēkliņas sāls

Pagatavošana

1

Puravu vispirms sagriež 2 cm garos gredzenos, pēc tam - garenos salmiņos.

2

Burkānus notīra. Sagriež ļoti plānās strēmelēs visā burkāna garumā. Var to darīt ar tīrāmo nazīti, tad šīs garās strēmeles sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos.

3

Nomazgā sēnes un sagriež katru 4 daļās.

4

Noblanšē tomātus - miziņā veido nelielus iegriezumus, iegremdē verdošā ūdenī uz pāris minūtēm, noņem mizu, sagriež 4 daļās. Izņem sēklas. Katru iegūto gabaliņu pārgriež vēl uz pusēm.

5

Eļļu vai margarīnu uzkarsē lielā pannā (WOK), pieliek puravus, ingveru, burkānus, sēnes, nedaudz apsāla. Visu laiku maisot, sautē gandrīz līdz gatavībai (dārzeņi nedrīkst būt mīksti).

6

Sautējumam pievieno tomātus, sasmalcinātu ķiploku un turpina sutināt.

7

Noņem no uguns un tur siltumā.

8

Spageti novāra nedaudz sāļā ūdenī.

9

Kartupeļu miltus sajauc ar aukstu ūdeni un iemaisa buljonā, uzvāra.

10

Pievieno sojas mērci un vīnu, piparus. Sajauc ar dārzeņiem.

11

Pasniedzot ar spageti, pārkaisot sezama sēkliņas

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!