Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.
Pienu uzsilda līdz 35*C, ieber cukuru, sāli un maisa līdz izkusis.
Pievieno olu un ieraugu.
Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu.
Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām.
Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas.
Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un, ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.
Mīklu sadala gabaliņos, saveļ bumbiņās, uzraudzē 15 minūtes.
Katru gabaliņu ar delnu izspiež apaļu, liek pildījumu, malas aizspiež, liek uz ieziestas plāts, pārsmērē sakultu olu un cep gatavus.
Iesūtīja: DaceP