Foto: Shutterstock
Spinātu klimpas ar olu padarīs vistas buljonu sātīgāku un interesantāku.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gspināti200 gmilti50 gsviests2 olu dzeltenumi naža galsrīvēts muskatrieksts sāls

Pagatavošana

1

Svaigus spinātus saplucina vai rupji sagriež, liek katliņā vai dziļā pannā, pievieno apmēram 50 mililitrus ūdens un karsē. Kad spinātu apjoms ir samazinājies, bet šķidrums vēl nav iztvaikojis, tos ņem nost no uguns un atdzesē.

2

Spinātus samīca ar mīkstu sviestu un olu dzeltenumiem, pievienojot muskatriekstu un miltus. Masai jābūt samērā pastingrai, ja šķiet, ka miltu par maz - pievieno vēl!

3

No mīklas ar rokām saveļ nelielas bumbiņas, ko liek verdošā sālsūdenī. Vāra, līdz uzpeld, pēc tam vēl 3-4 minūtes. Klimpas ar putu karoti izceļ no sālsūdens, notecina lieko šķidrumu un pasniedz ar vistas buljonu, kam pārkaistīti svaigi zaļumi.

Lai labi garšo!

Autors: "Cāļa Virtuve"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!