45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
180 grīsi1 gab.ola2 ĒKrīsu vai baltvīna etiķis1 ĒKcukurs0.5 ĒKsāls2 gab.burkāni1 gab.gurķis250 gaustersēnes jūraszāļu plāksnītes300 ggarneles (izlobītas)
Pagatavošana
1
Pirms vārīšanas rīsus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī. Tad vāra ūdenī, kam pievienota šķipsniņa sāls, līdz rīsi gatavi.
2
Sakuļ olu un nepārtraukti maisot, iejauc rīsos. Visu atstāj 10 minūtes atdzist. Nelielā traukā uzvāra 2 ēdamkarotes ūdens, etiķi ar cukuru un sāli, visu pievieno rīsiem.
3
Notīra burkānus un nomizo gurķi. Abus sagriež tievos, garos salmiņos.
4
Sēnes sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz nelielas uguns.
5
Cepeškrāsnī sasilda jūras zāļu plāksnes un uz plāksnes vienas puses liek plānu kārtiņu rīsu maisījuma un virsū sēnes, garneles un dārzeņus. Veido stingru rullīti. Pirms pasniegšanas sagriež pabiezās šķēlēs.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit