30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
500 gzefīrs1 lsaldais krējums1 glāzevalrieksti vai mandeles3 ĒKcukurs kivi zemenes apelsīni skābs ievārījums
Pagatavošana
1
1 l saldā krējuma sakuļ ar cukuru stingrās putās un liek ledusskapī atdzesēties.
2
Zefīrus sadala pusītēs un sagriež katru pusīti 3 ripiņās (lai vieglāk varētu griezt, izmanto 2 nažus, ko tur karsta ūdens glāzē, pēc katra grieziena samaina nažus).
3
Sasmalcina riekstus, augļus sagriež ripiņās.
4
Dziļā bļodā liek zefīra kārtu, pārklāj ar putukrējumu, apbārsta ar riekstiem (ja vēlas, var pievienot arī skābu ievārījumu), atkal klāj putukrējumu, tad augļus, putukrējumu, zefīru utt. kārtām, kamēr visas sastāvdaļas saliktas.
5
Gatavo kūku liek saldētavā uz ~ 2 stundām, un uz nakti nobēdzina ledusskapī - lai ievelkas.
Iesūtīja: Eduards
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit