30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gsiers Gauda300 gsiers Emental250 gbaltvīns0.5 ĒKcitrona sula1 ĒKkartupeļu milti40 gķiršu degvīns1 gab.ķiploka daiviņa malti baltie pipari muskatrieksts0.5 glāzeūdens2 gab.franču maize
Pagatavošana
1
Ķiploku notīra, pārgriež uz pusēm un ar to ierīvē fondī katlu. Abu šķirņu sierus smalki sarīvē un kopā ar vīnu un citrona sulu vai 3 ēdamkarotēm baltvīna etiķi liek fondī katlā.
2
Katlu novieto uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, sieru izkausē.
3
Kartupeļu cieti izmaisa ūdenī, pievieno siera masai un uzvāra, tad pielej degvīnu, pieber piparus un muskatriekstu.
4
Lai siera masu uzturētu siltu, to liek uz fondī statīva un silda. Maizi sagriež vai salauž gabalos.
Iesūtīja: negro
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit