Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānus nomizo, noskalo un sagriež plānās ripiņās.
Uzvāra nelielā katliņā sālsūdeni, tajā ~ ½ minūti blanšē burkānus, nolej ūdeni, noskalo ar aukstu ūdeni un ļauj atdzist.
Ar kartupeļu tīrāmo nazīti nomizo laimu, miziņu sagriež plānās strēmelēs. Ķiploku sagriež daiviņās. Sakapā noskalotu kinzu.
Teļa gaļu noskalo un nosusina, uz dēlīša izlīdzina, apsāla un appiparo.
Burkāna šķēlītes nosusina un liek uz gaļas, viegli apsāla.
Uz burkāniem liek ķiploku, laima miziņas un kinzu, selerijas stienīti, plūmes.
Katru gaļas šķēli cieši aptin ar šķiņķa šķēli, sarullē un nostiprina ar koka irbulīti.
Pannā uzkarsē ~ 2 ĒK olīveļļas, tajā no visām pusēm apcep gaļu.
Pārlej vīnu un sautē zem vāka ~ 20 minūtes uz vidējas liesmas.
Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Ja vēlas, mērci var ietumēt ar miltiem.
Pasniedz ar rīsiem un svaigajiem salātiem.
Iesūtīja: Nora