30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
750 mlstipra melna auksta kafija (labi ir šķīstoša)2 ĒKkonjaks vai kahlua vai amaretto2 gab.olas3 ĒKcukurs250 gmascarpone250 mlsaldais krējums (saputots)16 gab.lieli cepumi (lady fingers - itāļu biskvīta cepumi)3 ĒKkakao
Pagatavošana
1
Sajauc kafiju ar izvēlēto alkoholu.
2
Puto, ar mikseri, olu dzeltenumus un cukuru ~ 3-4 minūtes. Pieliek masai mascarpone un puto, lai viss labi sajaucas. Iecilā saputoto putukrējumu.
3
Puto olbaltumu līdz vieglām putam. Olbaltumu iecilā mascarpone maisījumā.
4
Ātri iemērc pusi no cepumiem kafijas maisījumā (pa vienam) un kārto traukā. Uz cepumu kārtas liek pusi no maskarpone maisījuma.
5
Atkārto procesu ar pārpalikušajiem cepumiem un mascarpone masu.
6
Virsai pārsijā kakao un liek ledusskapī uz pāris stundām (vislabāk diennakti).
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit