Tiramisu ar mascarpone sieru - jebkuru svētku visgardākā kūka, turklāt ļoti ātri pagatavojama pašu spēkiem!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 mlstipra melna auksta kafija (labi ir šķīstoša)2 ĒKkonjaks vai kahlua vai amaretto2 gab.olas3 ĒKcukurs250 gmascarpone250 mlsaldais krējums (saputots)16 gab.lieli cepumi (lady fingers - itāļu biskvīta cepumi)3 ĒKkakao

Pagatavošana

1

Sajauc kafiju ar izvēlēto alkoholu.

2

Puto, ar mikseri, olu dzeltenumus un cukuru ~ 3-4 minūtes. Pieliek masai mascarpone un puto, lai viss labi sajaucas. Iecilā saputoto putukrējumu.

3

Puto olbaltumu līdz vieglām putam. Olbaltumu iecilā mascarpone maisījumā.

4

Ātri iemērc pusi no cepumiem kafijas maisījumā (pa vienam) un kārto traukā. Uz cepumu kārtas liek pusi no maskarpone maisījuma.

5

Atkārto procesu ar pārpalikušajiem cepumiem un mascarpone masu.

6

Virsai pārsijā kakao un liek ledusskapī uz pāris stundām (vislabāk diennakti).

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!