Sastāvdaļas
Pagatavošana
Puto olu baltumus, līdz sakuļ stingrās putās. Atsevišķi sakuļ dzeltenumus, kopā ar cukuru. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar 1 ½ ĒK cukura. Beigās saputo kopā mascarpone, putukrējumu un saputotos olu dzeltenumus, iecilā saputotos olbaltumus.
Sagatavo stipru espresso kafiju, saldina minimāli. Atdzesē.
Taisnstūra formā apakšā smērē kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam savojardu cepumus ("Dāmu pirkstiņi" latviskā variantā), mērcē kafijā no abām pusēm, liek veidnē, noklājot visu platību. Virsū kārtīgu kārtu krēma,tad atkal kafijā mērcētus cepumus, krēmu.
Beidz ar krēma kārtu, virsū bagātīgi uzpurina kakao pulveri.
Liek uz 30 minūtēm saldētavā - ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākošajā dienā, kad ir labi savilcies, bet mēs parasti našķējamies jau pēc kādas stundas.
Iesūtīja: vineta71