tomāti želejā
Foto: Shutterstock
Tomāti želejā ar esenci - pirmās burkas ziemu nesgaidīs!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti sīpoli želatīns2 ĒKsāls3 ĒKcukurs1 lūdens1 ĒKetiķa esence 70%

Pagatavošana

1

Marinādes satāvdaļas 1l ūdens.

2

Uz 16 burciņām tilpumā no 0.5-0.75 man bija ap 5 litri marinādes.

3

Berot želatīnu virsū tomātu un sīpolu ripām, ir obligāti jāpasterizē un pēc aizvākošanas tās burciņas biku jāpagroza, lai vienmērīgi sadalās izkusušais želatīns pa burciņu. Ja nepagroza, tad viss želatīns bija sarecējis vienā vietā kā riktīga gumija.

4

Ne jau vārīt- nu liek burkas neaiztaisītas ar sapildītu visu saturu un karsē ap 80 grādu temperatūrā- tātad nevāra- 0,5 l - 10 minūtes, 0,75 l - 12-13 minūtes, tad ņem ārā un vāko ciet, aizvākotas pārbauda, vai nepil un pie reizes pagroza.

Iesūtīja: Aiza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!