tomātu krēmzupa garneles
Foto: Shutterstock
Tomātu krēmzupa ar baziliku un garnelēm - ikdienai vai viesus gaidot.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti sīpoli ķiploki baltvīns, etiķis vai citrona sula cukurs sāls svaigs baziliks tobasco saldais krējums

Pagatavošana

1

Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, nomizo, sagriež. Sīpolus, ķiplokus sagriež, pievieno tomātiem un nedaudz pavāra.

2

Masu izberž caur sietu (ja berzīs caur sietu, var nemizot) vai sablenderē klāt pievieno skābumu (baltvīns vai nedaudz etiķa, citrona sula), nedaudz cukura, sāls, svaigs baziliks labs, daži pilieni Tabasko, ja grib asu. Zupas biezumu regulē ar šķidrumu.

3

Pievieno saldo krējumu un iemaisa. Kad zupa uzmet burbuli, tā ir gatava.

4

Pirms pasniegšanas pievieno pannā ar ķiplokiem iepriekš apceptas garneles. Var pārkaisīt diedzētus graudus, grauzdiņus, čili piparus vai zaļumus.

Saldā krējuma vietā var likt kausēto sieru, bet tad tas jāpievieno, jāizkausē un jāuzvāra. Citi liek baltmaizi (mazliet) un sablenderē ar tomātiem.

Iesūtīja: Taiga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!