Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus izber kaudzītē uz galda, ieliek tajos margarīnu un sagriež mazos gabaliņos, tad ar nazi turpina kapāt, līdz margarīns sajaucas ar miltiem.
Ūdenim pievieno olu, etiķi, sāli un labi sajaukt. Sagatavoto šķidrumu lej mīklā, pa porcijām un ar nazi visu iekapā, līdz pievienots viss šķidrums un masa sakapāta viendabīga.
Mīklu sadala 10-12 porcijās, izspiež tādus kā plācenīšus un uz 30 minūtēm, ieliek ledusskapī.
Mīklu izņem no ledusskapja un katru gabaliņu izrullē apaļā, plānā aplī. Apļus (plātnes) liek uz cepešpannas un ar dakšiņu sadursta, lai mīkla neuzpūstu "burbuļus". Cep, līdz mīkla paliek zeltaina - katru plātni atsevišķi.
Krēms: sviestu sarīvē uz rīves vai sagriež smalkās strēmelītēs, sajauc ar iebiezināto pienu un labi sakuļ ar mikseri. Sagatavoto krēmu atdzesē.
Gatavās plātnes pārziež ar krēmu, liek vienu uz otras, nedaudz piepiežot ar rokām. Virsējo plātni pārziež ar krēmu un pārkaisa ar pārpalikušās mīklas drupačām.
Iesūtīja: Ieva