5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgupeņu biezenis600 gsaldie ķirši (cerešņa) bez kauliņiem500 gcukura sīrups0.5 glāzecukurs300 mlūdens
Pagatavošana
1
Čerešņu bez kauliņiem 10 – 15 minūtes vāra cukura sīrupā. Nokāš. Sīrupu lej atsevišķā traukā.
2
Upenes zem vāka sautē pāris minūtes. Tad izrīvē caur sietu. Sīrupu sajauc ar upeņu biezeni un vāra 15 – 20 minūtes, pievieno cukuru un vāra gatavu.
3
Tad pievieno čerešņu un vāra 1 - 2 minūtes, pastāvīgi maisot. Gatavo džemu karstu lej burkās un pasterizē ~20 minūtes 95 – 100 *C.
Iesūtīja: Agri
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit