Foto: Shutterstock
Neticami garšīgais upeņu - čerešņas džems.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgupeņu biezenis600 gsaldie ķirši (cerešņa) bez kauliņiem500 gcukura sīrups0.5 glāzecukurs300 mlūdens

Pagatavošana

1

Čerešņu bez kauliņiem 10 – 15 minūtes vāra cukura sīrupā. Nokāš. Sīrupu lej atsevišķā traukā.

2

Upenes zem vāka sautē pāris minūtes. Tad izrīvē caur sietu. Sīrupu sajauc ar upeņu biezeni un vāra 15 – 20 minūtes, pievieno cukuru un vāra gatavu.

3

Tad pievieno čerešņu un vāra 1 - 2 minūtes, pastāvīgi maisot. Gatavo džemu karstu lej burkās un pasterizē ~20 minūtes 95 – 100 *C.

Iesūtīja: Agri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!