90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 olas1 glāzemedus (šķidrs)1 glāzecukurs0.5 glāzeeļļa2 glāzesmilti1.5 TKsoda2 ĒKkakao1 glāzemelnās tējas uzlējums1 glāzesasmalcināti valrieksti200 gsviests (mīksts)1 bundža vārīta iebiezinātā piena0.5 glāzesamalti valriekstu
Pagatavošana
1
Mīkla: mikserī sakuļ medu, eļļu un olas. Citā traukā samaisa cukuru, miltus, sodu, kakao un valriekstus. Medus masai pievieno sajaukto miltu maisījumu un ar mikseri sakuļ. Tēju lēnām lejot iekuļ mīklā.
2
Mīklu sadala 2 daļās. Katru mīklas daļu izklāj ieziestā veidnē un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 175*C 30-35 minūtes. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad koka skaliņu iedur mīklā un izvelkot tas ir sauss – gatavs.
3
Sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu. Iemaisa sasmalcinātus riekstus.
4
Izceptās tortes plāksnes pārziež ar krēmu. Tortes maliņas apgriež un atgriezumus samaisa ar saberztiem riekstiem un pārkaisa torti.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit