Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām.
Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.
Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis (tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.
Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.
Vārītais krēms:
Pienu ielej katlā, pievieno 1/3 pūdercukura, maisot karsē uz maza uguns, līdz pūdercukurs izkusis. Atdzesē.
Olas sakuļ ar 2 ĒK pūdercukura un pa porcijām ielej piena masā.
Sviestu sagriež gabaliņos, liek traukā un ar mikseri kuļ.
Pa porcijām pievieno piena masu un kuļ līdz veidojas gaisīga, viendabīga masa.
Banānus nomizo, saspiež putriņā kopā ar atlikušo pūdercukuru.
Pievieno krēmam un kuļ 2 - 3 minūtes.
Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu, garu uzgali un noliek ledusskapī uz 20 - 25 minūtēm.
Vēja kūkas pilda ar krēmu - no apakšas vai sāniem iedur konditorejas uzgali un pilda ar krēmu.
Vēja kūkas kārto uz šķīvja, pārleja ar kausētu šokolādi un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.
Iesūtīja: