4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
4.5 lūdens500 gmedus apiņi raugs
Pagatavošana
1
Medu izšķīdina ūdenī un vāra, noņemot putas, līdz šķidrums kļūst dzidrs.
2
Linu drānas maisiņu ar nedaudz apiņiem uzkarina uz katla malas un vāra misu vēl kādu laiku.
3
Atdzisušo šķidrumu salej tīrā mucā un atstāj rūgšanai.
4
Saraudzēto alu var dzert, bet tā garša uzlabosies, ja alus kādu laiku pastāvēs pudelēs vēsā pagrabā.
5
Optimālais pat ir 16 grādi, neiesaka zemāku!
6
Rūgšanas process var iet apmēram 6 dienas, tad var pārliet pudelēs, vēl pēc tik ilga laika (nu 4 dienas) - jau garšot..bet jo ilgāk pastāvēs, jo labāk.
* medalus ir vienkārši garrds...ņemot vērā, ka es alu parasti vispār nedzeru!
Iesūtīja: Mocca
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit