Sastāvdaļas
Pagatavošana
Malto gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi gaļas mašīnā samaļ.
Samaltai gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiploku, sāli, melnos piparus, ķimenes, nedaudz ūdeni vai buljonu un visu samīca, līdz masa vijīga.
No sagatavotās gaļas masas ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām izveido garenu kukulīti un apviļā rīvmaizē. Liek pannā sakarsētā eļļā un apcep brūnu.
Tad uz cepamajā veidnē ielej nedaudz buljona, liek tur apcepto "zaķi" un cep cepeškrāsnī 170-180 grādos apmēram stundu, kamēr tas saraujas. Cepšanas laikā var aplaistīt ar iztecējušo šķidrumu.
* ja gribi, liec vidū olu – sagriez 4 daļās un sataisi gaļas kukulīti ar to olu iekšā. Ja taisi aukstajam galdam, tad interesanti ir vienā salikt olas, citā zaļos zirnīšus, melnās plūmes, citā burkānu vidū.
Iesūtīja: Trīne