Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā zosi ierīvē ar rupjās sāls un saberztu kadiķa ogu maisījumu.
Izņem ārā liekos taukus kurus var noplēst nost.
Sagriež antonovkas, pieliek žāvētas plūmes, krustnagliņas, brendiju. Noliek vēsumā, lai savelkas.
No rīta zosi piepilda, aiztaisa vēderu ciet ar sērkociņiem, skaliņiem. Diegs sadeg, tāpēc to nelietoju.
Uz 1 kg putna ir jārēķina 1 stunda cepšanas.
Putniņu pilnībā ietin folijā. Liek krāsnī uz restēm pie 200°C un cep 3/4 no paredzētā laika.
Palieciet apakšā pannu, kur taukiem tecēt un uzlieciet izkausēties uz tās liekos taukus, kurus izņēmāt ārā vakarā. Uz tiem vēlāk varēs cept gardus kartupeļus.
Pēc noteiktā laika izņem putniņu, noņem foliju un liek krāsnī brūnināties.
Diētisks ēdiens tas nav noteikti, tādēļ slaidās līnijas ieturētājiem vēlams uzturēties ārpus mājas.
Iesūtīja: Kate