110Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.vista150 gmajonēze2 ĒKskābs krējums1 TKsinepes5 ķiploku daiviņas pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Cepamo veidni izklāj ar foliju.
2
Majonēzi sajauc ar nomizotiem un smalki sarīvētiem ķiplokiem, skābu krējumu, sinepēm un sāli.
3
Vistu liek veidnē, pārlej majonēzes – ķiploku mērci un ieberzē gan no ārpuses, gan no iekšpuses.
4
Pārklāj vistu ar foliju, nostiprina maliņas vai liek cepammaisā un cep cepeškrāsnī pusotru stundu.
5
Noņem foliju un turpina cept vistu grila režīmā, paaugstinot temperatūru līdz 220 grādiem, līdz gaļa pārklājas ar zeltainu garoziņu.
6
Sulīgo cepeti griež gabalos un pasniedz ar kartupeļu biezputru, pārlejot ar gardo mērci. Cepetis garšos lieliski arī nākamajā dienā, kad varēsi to izmantot sviestmaižu, lavaša vai tortiljas pildījumam.
Iesūtīja: inguna
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensĀtri pagatavojami ēdieniSinepesVistas gaļaVistas stilbiņiĶiplokiGaļas ēdieniMajonēzeIkdienas maltīteisalsvista
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit