vistas filejas šampinjonu mērcē
Foto: Shutterstock
Gardām pusdienām vai vakariņām – kārdinoši apcepta vistu filejas krēmīgā sēņu mērcē.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
4 vistu filejas3 ķiploka daiviņas1 TKmedus2 ĒKsojas mērce2 ĒKeļļa2 ĒKsviests1 ĒKgraudu sinepes2 saujasšampinjoni350 mlsaldais krējums0.5 citrons pētersīļu zaļumi sāls

Pagatavošana

1

Šampinjonus sagriež biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Pētersīļus sīki sakapā.

2

Vistas filejas viegli saplacina ar gaļas āmura plakano pusi, tad iemarinē, ieziežot ar medus un sojas mērces maisījumu.

3

Pannā uzkarsē sviestu un eļļu, filejas liek pannā un, nebakstot tās ar nazi un nemitīgi negrozot, apcep uz straujas liesmas aptuveni 2 minūtes no katras puses, līdz tās ir skaisti brūnas. Noņem filejas no pannas.

4

Samazina liesmu, liek cepties sīpolus un sēnes. Cep 2–3 minūtes. Tad pievieno ķiplokus un cep vēl minūti. Pannā lej saldo krējumu, pievieno citronu sulu, sinepes, sāli un visu samaisa. Uz nelielas liesmas vāra mērci 4–5 minūtes, tad liek pannā apceptās filejas un zem vāka turpina sautēt 12–15 minūtes.

5

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!