Foto: Shutterstock
Vistas stilbiņi medus - sojas mērcē derēs ikdienas maltītei un svinībām.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
2 kgvistas kājas ķiploka daiviņas sojas mērce sāls cukurs vai medus

Pagatavošana

1

Ķiplokus notīra un izspiež ar ķiplokspiedi vai sarīvē uz smalkās rīves.

2

Ķiplokus samīca ar 1/2 TK sāls, līdz veidojas putriņa.

3

Gatavo mērci: pannu liek uz uguns, pielej ūdeni, sojas mērci, pievieno medu vai cukuru, ķiplokus un sajauc. Garšai ir jābūt stipri ķiplokainai un nevisai stipri saldsūrai, ja liekas, ka salduma par maz, pieliek vēl medu vai cukuru (kas nu mājās ir).

4

Mērcē liek kājiņas un vāra uz lielas uguns.

5

Mērce pakāpeniski izgaros, stilbiņus ik pa laikam apgroza. Kad mērce jau lielākā daļa ir izgarojusi un stilbiņiem gaļa no kaula sāk atdalīties, no pannas neatej, jo ja negrozīs- stilbiņi piedegs.

6

Ja liekas, ka pārāk ātri šķidrums izgaro, bet vistas nav ne tuvu gatavas, tad uguni pagriež nedaudz mazāku.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!