40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
2 kgvistas kājas ķiploka daiviņas sojas mērce sāls cukurs vai medus
Pagatavošana
1
Ķiplokus notīra un izspiež ar ķiplokspiedi vai sarīvē uz smalkās rīves.
2
Ķiplokus samīca ar 1/2 TK sāls, līdz veidojas putriņa.
3
Gatavo mērci: pannu liek uz uguns, pielej ūdeni, sojas mērci, pievieno medu vai cukuru, ķiplokus un sajauc. Garšai ir jābūt stipri ķiplokainai un nevisai stipri saldsūrai, ja liekas, ka salduma par maz, pieliek vēl medu vai cukuru (kas nu mājās ir).
4
Mērcē liek kājiņas un vāra uz lielas uguns.
5
Mērce pakāpeniski izgaros, stilbiņus ik pa laikam apgroza. Kad mērce jau lielākā daļa ir izgarojusi un stilbiņiem gaļa no kaula sāk atdalīties, no pannas neatej, jo ja negrozīs- stilbiņi piedegs.
6
Ja liekas, ka pārāk ātri šķidrums izgaro, bet vistas nav ne tuvu gatavas, tad uguni pagriež nedaudz mazāku.
Iesūtīja: Lora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit