11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
4 kgtomāti0.5 glāzeaugu eļļa3 kgkabači1 kgburkāni2 ķiploku galviņas4 saldie pipari3 lauru lapas500 mlasā tomātu mērce melnie pipari4 ĒKsāls3 ĒKcukurs
Pagatavošana
1
Tomātus un nomizotus ķiplokus samaļ. Gatavo masu ielej sietā un ļauj notecēt liekajai sulai.
2
Burkānus, kabačus un piparus sīki sagriež un apcep augu eļļā. Tad sablendē un iejauc tomātu masā, pieliek sāli, piparus un cukuru, sautē 15-20 minūtes uz mazas uguns, nepārtraukti maisot.
3
Pievieno lauru lapas un tomātu mērci, vēlreiz visu sajauc un sautē 20 minūtes, kooš brīža, kad masa sāk burbuļot.
4
Izņem lauru lapas, pilda masu sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vākiem, apgriež un atdzesē.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit