Foto: Vida Press
Tās sēnes, kuras varbūt nav tik izskatīgas, lai marinētu, var kaltēt jeb žāvēt. Izkaltētās šķēlītes var saglabāt tāpat vai saberzt pulverī, kas lieti noderēs kā garšviela zupām, mērcēm un un sautējumiem ziemā.
1Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

baravikas

Pagatavošana

1

Atlasa svaigas baravikas. Tās notīra, bet nemazgā. Lai sēnes žūtu vienmērīgi, tās sadala pēc izmēriem.

2

Vienkāršākais žāvēšanas veids ir žāvēt saulē, sēnes gareniski sagriež šķēlēs un saver uz diega. Izkar vietā, kur labi piekļūst saule, izžuvušas uzglabā auduma maisiņā vai stikla burkā.

3

Citas variants - kaltēt cepeškrāsnī. Vispirms tīrās sēnes sagriež plānās šķēlītēs, uzver uz aukliņas un izkar uz 2-3 dienām sausā, labi vēdināmā vietā.

4

Pēc 3 dienām sēņu šķēlītes kārto uz cepeškrāsns restēm un liek sasildītā cepeškrāsnī, kaltējot 50 grādos apmēram trīs stundas. Cepeškrāsns durtiņām jābūt pavērtām.

Kaltētās sēnes glabā hermētiskā traukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!