cepumi
Foto: Shutterstock
Smilšu mīklas gredzeni ar zemesriekstiem - gards našķis ballītē vai ikdienā.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
350 gmilti0.5 gab.“Dr.Oetker” cepamais pulveris150 gsviests1 gab.citrons2 gab.olas1 gab.olas dzeltenums0.7 glāzecukurs lielgraudu cukurs1 gab.“Dr.Oetker” vanilīna cukurs šķipsnasāls Laiks būt radošam

Pagatavošana

1

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iemaisa kausētu un nedaudz atdzesētu sviestu, citrona sulu, rīvētu vai smalki sagrieztu citrona miziņu, olas, cukuru un vaniļas cukuru.

2

Mīklu samīca, izrullē ne biezāku par 5 mm un ar glāzi izspiež aplīšus.

3

Aplīšiem izspiež pa vidu vēl mazāku aplīti (izspiestos aplīšus arī liek cepties), lai veidotos gredzentiņi.

4

Gredzenus liek uz ietaukotas un ar miltiem nokaisītas cepamās plāts.

5

Katru cepumu pārziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa cukuru un sasmalcinātiem zemesriekstiem..

6

Plāti liek sakarsētā cepeškrāsnī /220*C/ un cep zeltainus.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!