Tasty imidžbildes - 10
Foto: Shutterstock
Zemeņu saldēšanas varianti - vasaras garšai ziemā.
1Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

zemenes

Pagatavošana

1

Ja ir savs dārzs - sausā laikā nolasa, notīra no lapiņām, saber maisiņos un liek saldētavā.

2

Zemenes nomazgā, ļauj nožūt (jo savādāk salips kunkulī), saliek plastmasas trauciņos un liek saldētavā.

3

Zemenes nomazgā, ar blenderi samaļ un salej mazās, plastmasas pudelītēs (piemēram: 0,5 l sprite, fanta, mangaļi...).

4

Nomazgā, uz paplātes nokaltē, uz paplātes apsaldē (lai aprauj virsmu), tad liek plastmasas traukos un pavisam nedaudz apkaisa ar cukuru. Tad traukos ir smukas apaļas ogas, ziemā var ņemt ārā pa vienai. Izmantot rotāšanai vai ķīseļiem

5

Mazgāt vai nemazgāt atkarīgs cik tīras vai netīras ir zemenes. Tad liek plastmasas trauciņos, ik pa kārtai uzber nedaudz cukuru un mazliet ar dakšiņu saspaida. Sanāk kā zemenes savā sulā.

6

Nesmukās, mazās saldē saspaidītas (vai sablenderētas) mazos trauciņos (kaut vai no izlietota margarīna), bez cukura. Tās noder zaptes vietā.

7

Smukās, lielās nomazgāju, kārtīgi nosusinu, saldēju saldējamos maisiņos. Lasīju, ka pirms likšanas maisiņos var izkārtot uz dēlīša un sasaldēt, tad ogas labāk saglabāsies.

8

Zemenes pirms saldēšanas uzmanīgi noskaloju, atstāju nožūt. Tad sakārtoju saldētavas kastē, tā lai ogas viena otrai nepieskaras un lieku saldētavā. Kad ogas sasalušas, saberu maisiņos un atpakaļ saldētavā.

Iesūtīja: Apkopojums no foruma: Virtuves noslēpumi - 2008

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!