150Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
100 grozīnes300 gžāvēti augļi30 grieksti150 gsviests60 gbrūnais cukurs0.5 gab.citrons0.5 TKkanēlis naža galsmuskatrieksts2 gab.olas200 gmilti60 mlūdens60 mlrums vaniļa1 TKcepamais pulveris GLAZŪRAI:1 gab.paciņa marcipāna masa150 gpūdercukurs1 TKrums cukura pērlītes aprikožu džems
Pagatavošana
1
Sviestu un cukuru uzkarsē un maisa, kamēr cukurs izkūst.
2
Piejauc žāvētos augļus (sagrieztus), rozīnes, sasmalcinātus riekstus, sagrieztu citronu, garšvielas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un piejauc ūdeni, rumu, olas, miltus.
3
Liek ar cepamo papīru izklātā formā, cep 160°C karstumā 90 min.
4
Mazliet padzesē, izņem no formas, vēl siltu pārziež ar aprikožu džemu.
5
Atdzisušu pārklāj ar marcipāna masu, sajauktu ar rumu un cukuru (izrullē).
6
Marcipāna pārpalikumiem piejauc konditorejas krāsu un izspiež zvaigznītes, gar malām izveido bumbiņas ar cukura pērlītēm.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit