Džiugas
Kārtainās mīklas pīrāgs ar kūpinātu desu, cukīni un cieto sieru "Džiugas". Šo recepti radījis spāņu virtuves virtuozs Marks Audiberts.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
5 Filo mīklas plāksnes2 nelieli cukīni4 sīpoli150 gkūpināta desa120 gcietais siers Džiugas olīveļļa

Pagatavošana

1

Cukīni sagriež plānās ripiņās un aptuveni vienu minūti blanšē verdošā ūdenī. Nolej lieko šķidrumu.

2

Kūpinātu desu sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus sagriež gredzenos un apcep, līdz kļuvuši caurspīdīgi.

3

Divas filo mīklas plāksnes (var izmantot arī plāni izrullētu kārtaino mīklu) liek cepamtraukā un apsmidzina ar olīveļļu. Virsū klāj pusi no sīpoliem, cukīni un desu, kā arī cieto sieru "Džiugas".

4

Pārsedz visu ar divām mīklas plāksnēm un apsmidzina ar olīveļļu. Liek traukā atlikušos sīpolus, desu, cukīni un sieru, ko pārsedz ar pēdējo mīklas plāksni.

5

Apsmidzina ar olīveļļu un cep 10 minūtes līdz 180 grādiem iepriekš sakarsētā krāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!