Džiugas
Vakariņas īstiem siera faniem - kartupeļu biezenis ar sieru, vistas filejas rullīši ar sieru, un tam visam pāri - siera mērce! Ieteikums ēdienam pievienot mazāk sāli nekā parasti, jo cietais siers pats par sevi ir visai sāļš.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
VISTAS RULLĪŠIEM:4 gab.vistas fileja4 TKcietais siers Džiugas4 TKmajonēze1 šķipsnamalts kanēlis milti panēšanai sāls, pipari KARTUPEĻU BIEZENIM:4 gab.lieli kartupeļi4 TKcietais siers Džiugas4 ĒKsaldais krējums sāls, pipari MĒRCEI:200 mlsaldais krējums1 ĒKcietais siers Džiugas1 šķipsnamalts kanēlis sāls, pipari

Pagatavošana

1

Vistas fileju ar āmuriņu izklapē. Gaļai uzkaisa sāli, piparus un kanēli. Ieziež ar majonēzi, pārkaisa rīvētu sieru un sarullē.

2

Filejas rullīšus panē miltos, apcep karstā eļļā no visām pusēm.

3

Apceptos filejas rullīšus kārto cepamtraukā un liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm.

4

Nomizo kartupeļus un vāra, līdz mīksti. Nokāš, pievieno rīvētu sieru un saldo krējumu un sastampā biezenī.

5

Gatavo mērci: pannā uzvāra saldo krējumu, pievieno rīvētu cieto sieru, piparus, sāli un kanēli. Mērci karsē, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.

6

Šķīvī kārto kartupeļu biezeni, filejas rullīti un visu pārlej ar mērci. Pasniedz ar dārzeņiem - svaigiem, tvaicētiem vai ceptiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!