Sastāvdaļas
Pagatavošana
"Lai varētu izcept kraukšķīgu un gardu picu, jāatceras, ka cepeškrāsns jāsakarsē līdz 260 grādiem, un pica jācep vismaz 15 minūtes. Vislabākais rezultāts izdosies, ja karstums krāsnī plūdīs no lejas," padomus picas cepšanā sniedz "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs.
Sajauc raugu ar cukuru un pievieno siltu ūdeni, samaisa un pagaida aptuveni 5 minūtes, līdz raugs uzbriest un maisījumā parādās burbulīši.
Kad raugs uzbriedis, ieraugam pievieno olīveļļu, miltus, sāli un samaisa.
Uzkaisa nedaudz miltus uz galda un turpina mīcīt mīklu uz tā.
Mīklai jābūt gludai un elastīgai. Ja tā vēl ir lipīga, pievieno miltus, bet ja nedaudz sausa – siltu ūdeni.
Kad mīklas mīcīšana pabeigta, to liek atpakaļ bļodā vai atstāj apklātu ar dvieli un ļauj uzrūgt. Mīkla rūgs pusotru vai divas stundas.
Kad mīkla uzrūgusi, var ķerties pie picas cepšanas!
Izrullē mīklu pēc iespējas plānāku. Sakarsē cepeškrāsni līdz 260 - 280*C.
Picas pamatnei uzsmērē pirktu vai paša gatavoto tomātu mērci. Pārlej ar olīveļļu, virsū liek Mocarella siera gabaliņus
Sagatavoto picas pamatni liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
Pasniedz ar sakapātu, svaigu baziliku un kārtīgu sauju rukolas
Aikāgaršo padoms:
Picas pildījumam droši eksperimentē ar dažādām garšām. Gaļas cienītājiem kopējo garšas buķeti papildinās vītināts šķiņķis. Tāpat centies nepārspīlēt ar sieru - pārāk liels siera daudzums neļaus picas pamatnei kļūt kraukšķīgai.
Pievērs uzmanību!
Ja ieraugā neparādās burbulīši, tas nozīmē, ka ieraugs nav aktīvs. Iespējams ir izmantots pārāk vēss ūdens. Šajā gadījumā ieraugu vajadzēs gatavot no jauna!