40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
700 gliellopa fileja200 gkartupeļi200 gziedkāposti2 ĒKsviests100 mlpiens sāls, melnie pipari, garšaugi
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež nelielos kubiņos.
2
Ziedkāpostus sadala sīkākās rozetītēs. Dārzeņus liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz mīksti.
3
Liellopa fileju nomazgā, notīra plēves un apviļā sāls un piparu maisījumā. Izkausē pannā sviestu un apcep gaļu no visām pusēm, kamēr izveidojusies kraukšķīgi brūna garoziņa, apmēram 10-15 minūtes.
4
Novārītos dārzeņus nokāš. Katlā ielej siltu pienu, pievieno sviestu, sāli, piparus un samīca biezenī. Ja vēlas, biezenim var pievienot garšaugus - dilles, pētersīļus, baziliku - pēc garšas.
5
Gaļu griež plānās šķēlēs un pasniedz ar biezeni.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit