Bonduelle
Gardai un veselīgai svētku maltītei - dorada ar ceptām zaļajām pākšu pupiņām.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 dorada200 gsaldētas zaļās pākšu pupiņas 'Bonduelle'1 apelsīns2 ĒKsviests4 ĒKolīveļļa1 ķiploka daiviņa1 kgsāls pipari, zaļumi - pētersīļi, lauru lapas, timiāns, salvija

Pagatavošana

1

Zaļumus sasmalcina, pievieno 2 karotes olīveļļas, sāli un piparus.

2

Zivi marinādē atstāj ievilkties uz 1 stundu.

3

Uz cepeškrāsns pannas uzklāj cepampapīru, izkaisa kilogramu sāls un ieliek cepeškrāsni uz 5 min 180°C.

4

Zivi uzliek uz uzkarsētās sāls un ieliek krāsnī uz 10 min (zivi apgriež pēc 5 min).

5

Kamēr tiek gatavota zivs, pāris minūtes vāra zaļās pākšu pupiņas, pēc tam nosusina.

6

Pannā ieliek 1 ēdamkaroti sviesta, nedaudz olīveļļas, sasmalcinātu ķiploku, vienmērīgi apcep.

7

Pēc tam pievieno pupiņas, sarīvētu apelsīna mizu, pievieno sāli, piparus un cep 2 minūtes.

8

Zivi izņem no sāls un pasniedz ar apceptajām pupiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!