Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā ber divas glāzes miltu, pievieno sāli un eļļu. Visu saberž ar rokām, pielej vienu glāzi verdoša ūdens un kārtīgi samīca - 7, līdz 10 minūtes. Sākumā mīkla ļoti līp pie rokām, tomēr, jo vairāk mīca, jo vijīgāka tā kļūst. Ik pa brīdim var pievienot vēl miltus. Iegūto mīklas piku pārsedz ar tīru dvielīti un atpūtina kādu pusstundu.
Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes un kāpostus sīki sasmalcina. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep eļļā.
Pannā pie sīpoliem pieber sagrieztās sēnes un kāpostus, visu vēlreiz viegli apcep, pievieno sāli, smalki sagrieztas dilles un rūpīgi samaisa.
Ķeras pie pierogu gatavošanas. Mīklu plāni izrullē, ar apaļu formu vai glāzi spiež aplīšus, uz katra no tiem liek nedaudz pildījuma. Mīklu aizloka un aizlipina malas, veidojot formu. Noskatoties īso video pamācību, iemācies neparastu paņēmienu pierogu aizlipināšanai.
Gatavos pierogus var vārīt vai cept uzreiz, bet var arī likt saldētavā, lai gatavotu citā reizē. Lai pierogi nesaliptu, tos kārto uz dēlīša un liek ar visu dēlīti saldētavā. Kad sasaluši, pārber maisiņā un atstāj saldētavā.
Poļi pierogus parasti pasniedz, pārlejot ar pannā izčurkstināta cauraudzīša (to iepriekš sagriež kubiņos) mērci un skābo krējumu.
Lai labi garšo!