http://msdpacientiem.lv/
Gardākiem svētkiem - uztura speciālistes Lienes Sondores rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu. Šis gardums piemērots arī cukura diabēta pacientiem.
16Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
BISKVĪTAM:5 olas8 ĒK'Lāču' rupjmaizes rīvmaize5 ĒKbrūnais cukurs0.5 TKmalts kardamons0.5 TKmalts ingvers0.5 TKmalts kanēlis PILDĪJUMAM:4 skābeni āboli750 gMaskarpone siers1 TKkanēlis4 ĒKcukurs2 ĒKmedus150 gbrūkleņu ievārījums DEKORĒŠANAI:2 ĒKrupjmaizes rīvmaize

Pagatavošana

1

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus uz brīdi liek vēsumā. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto, kamēr masa dubultojas un kļūst gaiši dzeltena.

2

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Pievieno dzeltenumu masai, un ar mīklas lāpstiņu abas masas sacilā kopā, kamēr mīkla ir viendabīga.

3

Rīvmaizei pievieno garšvielas un samaisa. Pa ēdamkarotei pievieno rīvmaizi, un ar putojamo slotiņu, viegli apmaisot, visu sacilā kopā.

4

Cepeškrāsni uzkarsē uz 180°C. Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Veidnē lej mīklu un cep biskvītu ~ 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja kociņš paliek sauss – biskvīts ir gatavs.

5

Biskvītu izņem no krāsns, atdzesē. Atdzisušu biskvītu ar diegu vai asu garu nazi sadala divās vienādās ripās.

6

Pagatavo krēmu. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā, pievieno cukuru, kanēli un uz lēnas liesmas sautē, kamēr āboli mīksti. Tie var palikt gabaliņos, ne līdz galam izšķīduši. Kad ābolu masa pilnībā atdzisusi, to saputo viendabīgā krēmā kopā ar svaigo sieru.

7

Gatavo kūku - vienu biskvīta ripu vispirms apziež ar ievārījumu. Tad klāj virsū aptuveni pusi krēma. Virsū liek otru ripu, un ar atlikušo krēmu apziež malas un dekorē kūkas virspusi. Gatavu pārkaisa ar rīvmaizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!