4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 daļas upeņu sulas 1 daļa Rīgas Melnais balzams pēc garšascukurs10.5 gagaragars (uz 800 ml šķidruma)
Pagatavošana
1
Uzvāra upeņu sulu, pieliek cukuru un balzamu, vēlreiz uzvāra.
2
Ja saldētavā no vasaras krājumiem saglabājušās upenes, var izmantot arī tās, tikai tad pirms vārīšanas ogas ir jāsablendē.
3
Pieliek agaragaru, izmaisa un pagaida, kamēr šķidrums uzmet pirmo burbuli. Šī gēla gatavošanai nevar izmantot želatīnu, jo to nevar karsēt un sakult gēlā.
4
Katlu ņem no plīts, šķidrumu izlej uz lēzenas paplātes un pagaida, kamēr tas atdziest un saželē.
5
Saželējušo masu liek traukā un ar mikseri sakuļ, līdz veidojas krēmīga konsistence.
Garšas bagātināšanai izmanto gan pie sāļiem, gan saldiem ēdieniem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit