Aikāgaršo!
Ļaujies gardēža eksperimentiem un izmēģini salātus ar melno olīvu tapenādi - mērci, kuru gatavo no olīvām, ķiplokiem, bazilika un anšoviem.
20Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
SALĀTIEM:150 gdažādi lapu salāti, piemēram "Bistro" salātu maisījums "Rimi"250 gsiers Halloumi3 ĒKolīveļļa ar baziliku1 Šalotes sīpols1 citrons MELNO OLĪVU TAPENĀDE:100 gmelnās olīvas bez kauliņiem2 anšovu filejas2 ĒKolīveļļa ar baziliku2 ķiploku daiviņas1 citrons svaigs čili1 saujasvaigs baziliks

Pagatavošana

1

Gatavo tapenādi: smalki sakapā olīvas, ķiploku, baziliku un anšovu filejas.

2

Pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes olīveļļas, puscitrona miziņu un visu šī augļa sulu.

3

Gatavo salātus: smalki sagriež šalotes sīpolu un liek bļodā, pievieno 1 citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas.

4

Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru "Halloumi" ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē.

5

Uz šķīvja kārto salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi.

Ideja! Zaļo salātu maisījums ļoti labi garšo kopā ar vistas gaļu vai laša fileju.

Lai labi garšo, iesaka receptes autors, "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!