Foto: iStock
Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 tortiljas450 gtomātu salsa500 mlvistas buljons450 gvistas fileja1 avokado3 ĒKaugu eļļa pēc garšassāls, pipari skābs krējums

Pagatavošana

1

Tortiljas sagriež šaurās strēmelēs. Pannā uzkarsē eļļu un 3 minūtes apcep trešdaļu tortiljas strēmelīšu. Apceptās strēmeles liek traukā, kurā ieklāta salvete vai papīra dvielis, kurā uzsūksies liekā eļļa. Šādā pašā veidā apcep pārējās tortiljas.

2

Katliņā 3 minūtes karsē tomātu salsu, pievieno vistas buljonu un 2 glāzes ūdens. Visu uzvāra.

3

Avokado nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

4

Vistas fileju sagriež gabaliņos, liek buljonā, pievieno pusi apcepto tortilju un vāra 15-20 minūtes.

5

Kad gaļa uzvārījusies, to izņem no viruma un sadala sīkākos gabaliņos. Buljonu ar tortiljas strēmelēm sablenderē, veidojot biezeni.

6

Zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, pievieno vistas fileju, avokado gabaliņus un atlikušās tortiljas strēmelītes. Pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!